Hoofddoekjes

Ik merk dat ik het steeds lastiger vind,
Vroeger dacht ik, ach ja, Als jij zo nodig voor je geloof zo’n ding op je hoofd wil, veel plezier ermee. Ik vond het idioot, maar ja leven en laten leven”.

Dat was toen ik nog in Friesland woonde waar hoofddoekjes een zeldzaamheid zijn. Nu woon ik in Rotterdam, in “Little Turkey” om precies te zijn en hier is de hoofddoek een wijd verbreid fenomeen.

Zo was ik vandaag bij het Stadskantoor om mijn rijbewijs te verlengen en zo ongeveer de helft van de balies werd bemenst door vrouwen met hoofddoekjes. De wachtruimte zat overvol met nog meer hoofddoekjes.

Ook bij de Albert Heijn waar ik meestal mijn boodschappen doe, wordt zeker de helft van de kassa’s bediend door hoofddoekjes en ik merk bij mezelf dat het weerstand oplevert. Steeds vaker kies ik voor een kassa zonder hoofddoekje, ook al is de rij langer.

Belachelijk eigenlijk en waarom?

Dat vraag ik mijzelf ook af en dan kom ik tot de volgende conclusies:

1. Ik ben een atheïst/agnost en ik zie veel religies als een vorm van georganiseerde onderdrukking.

2. Hoofddoekjes binnen een religie zie ik als een vorm van onderdrukking tegen vrouwen, want waarom hoeven mannen geen hoofddoek op?

3. De politie in Amsterdam overweegt nu om hoofddoekjes toe te staan binnen het politiekorps, dit op advies van hoofddoekje Fatima Elek, die daarvoor serieus € 12.000,– per maand betaald krijgt.

Maar goed, als je tegen hoofddoekjes bent bij de politie, betekent dat,dat moslim-mannen wel bij de politie kunnen werken en veel -vrouwen niet. Kortom, ik weet het even niet, behalve: Werp toch alsjeblieft een x die stomme hoofddoek af moslimvrouwen en laat je mooie haren zien!

Of zien we binnenkort ook politiemensen, die aangesloten zijn bij de Kerk van Het Vliegend Spaghettimonster met een vergiet op hun kop?

pastafaripolitie

Cartoon door Ruben L. Oppenheimer

18 mei 2017     Dagelijks en Persoonlijk, Politiek     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

  1. 1 Niet Rutte:

    Hoe lang is het geleden dat Nederlandse vrouwen hoofddoekjes om, op hadden ? Of was het een mode verschijnsel ? Of was het alleen maar bij bepaalde religies, op zondag, in de kerk?
    Hoe lang is het geleden dat vrouwen en mannen in Nederland gescheiden van elkaar in openbare ruimtes zaten? Op scholen etc ? Maw vergeet de Nederlandse geschiedenis niet te relativeren

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is eenCreative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)