Deel 5 van de Saaie Zoekmachine Optimalisatie Maand – Titles, Keywords en Madcap

Door alle drukte met de zoekmachine optimalisatie zou ik nog bijna vergeten te vermelden dat de nieuwe Marcom Top 100 is verschenen. Het is de tweede maand dat Kletskous erin staat en ik ben gestegen van 97 naar 92! Persoonlijk vind ik het een hele eer dat ik op die lijst mag staan en ben dan ook blij met deze stijging.

De effecten voor wat ik gedaan heb aan zoekmachine optimalisatie zijn op dit moment nog niet meetbaar. Het duurt namelijk een tijdje voordat de zoekmachines de wijzigingen herkennen en dat is dus een kwestie van geduld. Wel krijgt deze serie flink wat aandacht, vooral door dit bericht op Bizz.nl.  Mede hierdoor, heeft dit weblog hdeze maand al meer bezoekers getrokken dan over de hele maand januari. Hieruit blijkt maar weer dat er naast zoekmachine optimalisatie ook andere dingen een rol spelen bij je bezoekersaantallen maar daar hebben we het nu niet over.

Tip:  Bizz verspreid een dagelijkse gratis nieuwsbrief, die voor ondernemers zeker de moeite waard is!

Terug naar de Titles:

Nu terug naar de zoekmachine optimalisatie. Ik heb zelf van een aantal websites inmiddels de titels onder handen genomen. Dat betekent dat ik voor iedere deelpagina van Mingos en Freelancenetwerk aparte titels heb gemaakt met verschillende sleutelwoorden erin, die slaan op de onderwerpen die in die pagina aan de orde komen.

Kijk bijvoorbeeld maaar eens op de homepagina van Mingos en daarna naar Mingos voor particulieren. Zoals je ziet, verschijnt er nu beide keren een andere titel in de bovenste gekleurde balk van het browserscherm.  Het voordeel daarvan is dat de kans daardoor groter is dat de zoekmachines de site  vaker vinden omdat in die titels verschilende combinaties van woorden woorden gebruikt.  Het is niet zo dat ik nu meteen denk de beste titels gevonden te hebben. Hiervoor ga ik deze maand nog wat onderzoek doen en aan de hand daarvan, verder experimenteren met verschillende sleutelwoorden. Uitleg over de Titels en de Title Tag stond in het bericht van gisteren.

Wat is dat toch steeds met die keywords?

De sleutelwoorden/keywords zijn een vaak terugkerend onderwerp. Ze zijn niet alleen van belang in je titels maar ook in de teksten van je website. De zoekmachines scannen deze teksten op woorden en combinaties die voorkomen en houden er rekening mee bij het tonen van de resultatien. Nu moet je natuurlijk je teksten in de eerste plaats schrijven voor je bezoekers en niet voor de zoekmachines. Verval dus niet in eindeloze herhaling van keywords want dan heeft je bezoek het waarschijnlijk al snel weer bekeken. Bovendien kan dit juist door de zoekmachines gezien worden als keyword spam, wat een afstraffing, van je site door die  volledig uit de zoekresultaten te verwijderen, tot gevolg kan hebben.  Waar het juist om gaat is om variatie van keywords, zodat je site en prettig leesbaar is en tegelijkertijd op meer woorden/woordcombinaties kan worden gevonden.

Nu kwam ik via Jeroen van Madcap, die ik op het spoor kwam door een commentaar op deel 2 van deze serie, terecht op de site van dit bedrijf. Madcap is een ICT en grafisch ontwerp bedrijf, gespecialiseerd in Open Source web-oplossingen en ook zoekmachine optimalisatie voor innovatieve ondernemers. Omdat wij ook sterk gericht zijn op open source, was mijn belangstelling natuurlijk meteen gewekt.

Nu doen bedrijven die gespecialiseerd zijn in zoekmachine optimalisatie daar vaak heel erg geheimzinnig over. Zo niet Madcap. Wat ik bij hen Wat ik hen heel sterk vond en heel open,  is dat ze op hun site een voorbeeld hebben gezet met daarin een overzicht uit hun statistieken (downloaden als pdf). Uit dit overzicht blijkt  via welke zoekwoorden mensen in januari  terecht zijn gekomen op hun website. Dat bleken er 381 te zijn. Zo’n lijst van je eigen site, kun je als het goed is ook uit de statistieken van je website halen. Nu geeft deze lijst weer waarop je al gevonden wordt en dus niet waarop je niet gevonden wordt. Maar toch kan zo’n lijst een goede basis vormen voor wat creatief keywordonderzoek. Door te associeren kun je namelijk weer tot andere combinaties komen en vervolgens kijken of die op een of andere manier in je teksten zijn te verwerken. Ook verder staat op de site van Madcap veel lezenswaardigs en die ga ik dan ook nog eens uitpluizen.

Om te bepalen of mensen werkelijk naar je nieuw gevonden combinaties zoeken, kun je gebruik maken van de tools uit het eerste deel van deze serie

maar probeer ook vooral zelf logisch en creatief na te denken of vraag eens aan anderen hoe zij naar jouw product of dienst zouden zoeken. Daar ben ik zelf ook wel benieuwd naar!

7 maart 2007     Marketing en SEO     Trackback-URL     reageer

4 reakties

  1. 1 Kletskous » Blog Archive » Deel 6 van de saaie zoekmachine optimalisatie maand: Alweer Keywords…:

    […] Uitleg « Deel 5 van de Saaie Zoekmachine Optimalisatie Maand – Titles, Keywords en Madcap […]

  2. 1 Deel 8 van de saaie zoekmachine optimalisatie maand - Headers | Kletskous:

    […] In deel 1: Wie zijn je doelgroepen? In deel 2: Grijp je kansen In deel 3: Wat je niet hoeft te doen In deel 4: Het belang van goede Titels en Metatags In deel 5: Aanpassen van Titels en het belang van Keywords In deel 6: Meer over Keywords: hoe vind je de sleutelwoorden waarmee je doelgroep zoekt In deel 7: Puzzelen […]

  3. 1 Deel 19 van de Zoekmachine Optimalisatie Maand - Afsluiting en aanbod gratis Website met SEO | Kletskous:

    […] Titels, Keywords en Madcap […]

  4. 1 Gratis workshop zoekmachine optimalsatie van Madcap | Kletskous:

    […] Via de serie over zoekmachine optimalisatie in maart, kwam ik in contact met Jeroen Kruk van Madcap, een bedrijf gespecialiserd in open source weboplossingen en zoekmachine optimalisatie. Vanmorgen zat er een berichtje in de mail van Jeroen, dat Madcap nu een gratis workshop over zoekmachine optimalisatie gaat organiseren. Dit aan de hand van hun eigen succcesvolle resultaten. […]

  5. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)