Top 3 favoriete TV-programma´s

Ik kijk niet zoveel TV. Dat komt ook door het Internet. Op het net is nu eenmaal vaak meer te beleven dan op TV.Toch zijn er nog wel wat programma´s waar de TV voor aan gaat. Hier mijn drie favorieten:

Tribe met Bruce Perry

In Tribe bezoekt Bruce Perry allerlei inheemse stammen.  Zo was hij gisteravond in Ethiopie in de Omo-vallei aan een meer. Bruce blijft een tijdje bij de verschillende stammen en doet mee aan de activiteiten, die meestal bestaan uit activiteiten om te overleven.  Zo ging hij gisteren op krokodillenjacht, midden in de nacht in een houten kano.  Hij loopt mee met de kinderen die drie keer per dag water moeten halen uit een put op anderhalve kilometer afstand. Het meer zelf is nu wel vijf kilometer van het dorp, maar vroeger lag het dorp aan het meer.  Dat komt door de opwarming van de aarde. De stam bestaat uit verschillende clans, zo heb je de regenmakers, de windmakers, de jagers, de veehoeders en de tovenaars.

Elke nacht zingen en dansen de vrouwen om het maar te laten regenen.  Vee hoeden is door de droogte eigenlijk niet meer mogelijk en gewassen verbouwen ook niet. Toen ik jong was, was het leven zwaar zegt de dorpsoudste, maar nu is er eigenlijk altijd maar droogte. De veehoeders staan eigenlijk in veel hoger aanzien dan  de jagers, maar tegenwoordig is de stam vooral afhankelijk van de jagers.

De gevolgen van de klimaatveranderingen zie je eigenlijk terug in iedere aflevering. Wij merken er weinig van, maar daar is het vaak rampzalig.

Als je het programma nooit gezien hebt, dan is het echt een aanrader. Bruce gedraagt zich normaal en met respect, niet zoals bijvoorbeeld de halve garen uit ¨Groeten uit de de rimboe¨. Hij doet wat deze mensen ook doen, ook als dat een trip is met hallicunerende planten of hij een beest moet doden.  Aan het eind van deze aflevering zegt hij: ¨hoe moeilijk deze mensen het ook hebben, ik  heb eigenlijk alleen maar vriendschap en gastvrijheid ervaren. Daar kunnen wij nog wat van leren¨.

Tribe is te zien op de dinsdagavond  bij Link en ook regelmatig bij de BBC en BRT.

Hier zie je Bruce Perry aan de drugs:

https://www.youtube.com/watch?v=</p>
16 juli 2008     Dagelijks en Persoonlijk     Trackback-URL     reageer

4 reakties

 1. 1 Vincent:

  Top Gear moet ik echt nog eens zien, ik hou totaal niet van auto’s maar dit schijnt zo leuk te zijn volgens zoveel mensen, ongeacht of je van auto’s houdt 🙂

  Aan de andere kant, mijn favorieten zijn Fairly Odd Parents (erg he :P), Scrubs en The Office US, maar dat is maar zo tijdelijk bij mij…

 2. 2 arie:

  top gear is echt fantastisch, meestal vergeet ik te kijken 🙁
  mooiste vond ik dat ze met 3 sportauto’s door frankrijk gingen. de parkeergarage bij het hotel waar ze sliepen had een goede ingang, uitgang was wat minder 🙂 te smal, paste maar net, bij de stoep moest er met hout ( pallets ? ) ge-improviseerd worden anders konden ze er niet uit,. liepen de spoilers vast. verkeer stond ondertussen al vast 🙂

  waar ik graag naar kijk is NCIS fantastische serie. de law and order series waren leuk maar worden nu te vaak herhaald.
  en Star Trek blijft leuk, zowel de series als de films

 3. 3 Catharina:

  @Vincent: Top Gear is dus inderdaad ook leuk voor mensen die niet van auto´s houden; vooral door de engelse humor. Van die programma´s van jou heb ik echt allemaal nog nooit gehoord maar zal eens kijken of ik die kan vinden.
  @Arie: ik vind die challenges ook altijd leuk, bijvoorbeeld dat ze in Amerika waren en Jerremy Clarkson terug kwam met een koe op de auto voor het avondeten en ze achterna gezeten werden door rednecks omdat ze radicale leuzen op hun oude barrels hadden geverfd. En ook dat ze door Londen moesten reizen, per fiets, openbaar vervoer, de boot en met de auto om te zien wie er het snelste was.
  NCIS ken ik dan ook alweer niet.. ik loop echt achter.

 4. 4 arie:

  NCIS Naval Criminal Investigative Service
  http://www.ncis.navy.mil
  met Mark Harmon ( the Deliberate stranger, let’s get Harry )
  net zoiets als CSI alleen zijn de karakters beter uitgewerkt
  op woensdag bij veronica en op dinsdag bij sbs6, beide om 20.30

 5. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)