Journalisten, columnisten die schrijven over het internet, maar er zelf de ballen van snappen, hoe erg is dat?

Twee voorbeelden vandaag:

In Trouw vraagt Nienke Schipper zich af of Facebook mag bepalen wat mensen op Facebook publiceren. Nienke vindt van niet want dat is censuur.

Maar Facebook is gewoon een bedrijf en waarom zou een bedrijf niet mogen bepalen wat er binnen hun muren gebeurd? We stemmen bovendien allemaal in met de algemene voorwaarden van Facebook.

Mag Nienke Schipper of mogen wij op de website van Trouw publiceren wat we willen? Ik dacht het niet..

Derek Khanna, rechten gestudeerd bij Yale en ook columnist schrijft op Twitter:

“This is unacceptable. @Google shut down my personal files on Drive. My personal files don’t violate ToS. No explanat pic.twitter.com/Vydoht5zIe “

Ja, het zal best.. Maar Google doet dit soort dingen best vaak en probeer maar eens iemand bij Google te spreken te krijgen. Je stuurt een mail en krijgt dan bericht van een automatische beantwoorder, reageer je daarop dan krijg je het volgende bericht van de robot.. Echte mensen bij Google zijn zeldzaam.

Kortom, je bent dom als je afhankelijk maakt van bedrijven en clouddiensten als van Facebook en Google, zeker als journalist. Als iets gratis is ben je niet de klant maar het product. Er zijn genoeg alternatieven waarbij je zelf in controle blijft.

Een reaktie

  1. 1 Cor:

    Goed opgemerkt !
    Google is trouwens ook al lang geen echte zoekmachine meer. Steeds vaker worden de zoekresultaten vooraf gegaan door de eigen producten van G. Van een echte zoekmachine verwacht ik links naar elders op het internet (zo onafhankelijk mogelijk). Ik maak steeds meer gebruik (zolang als het goed gaat) van Bing.

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)