Lieve, lieve Harmke

Mijn piratendochter is dood – verdronken in een gracht in Amsterdam.

Ik kende Harmke via de Piratenpartij; we zaten beide in de werkgroep communicatie. Samen gingen we op campagne door het land met de Piratenboot onder leiding van kapitein Wiel. Onderweg kwamen de meest vreemdsoortige vogels aan boord. Zo haalde ik 1 piraat van het station, die aanmonsterde met 3 beeldschermen, een stel computers en een vouwfiets.

Onderweg naar Zwolle hoorden we dat Ronnie, de fractieleider van Piratenpartij Zwolle overleden was. De campagne ging daar dus niet door, maar wel kwamen de Zwolse piraten naar de boot om herinneringen te delen.

Harmke en ik hielden altijd contact. Ze kwam langs toen ik een tijdje in het huis van mijn (overleden) ouders woonde. Op een gegeven moment moest ik tijdelijk het vakantiehuis waar ik woonde uit en toen zei ze: “Cath, kom mee, we gaan kamperen met een stel hippies in Drenthe en dat is leuk”. Ik zei: “Ok, ik kom eraan en dat deden we. Het was een goede tijd samen op #SummerFlow met lieve mensen.

Ze was bijzonder, een activist, bewogen, bevlogen. mooi, grappig, boos en vooral heel lief. En ze hoorde stemmen.

De laatste x dat ik haar zag was toen ik haar vorig jaar op zocht in een instelling in Amsterdam. We gingen wandelen en ze probeerde mij toen zover te krijgen om contact met een dealer te leggen. Ik weigerde.. en ze was niet blij, maar begreep het wel. Ik ook wel.

De  laatste keer dat ik haar sprak, zei ze dat ze een huisje had gevonden en dat haar ouders hielpen met inrichten en toch is het niet gelukt. Mijn piratenmeisje kon dit leven niet aan en eigenlijk snap ik dat heel goed.

Lieve Harmke, nu ben je er niet meer en ik mis je nu al #heldin.

harmke lubbers

Harmke op Summerflow in 2015

 

In Memoriam voor Harmke op de site van de Piratenpartij

Oh en Harmke was altijd blij dat ze Laibach had leren kennen via mij:

29 juli 2017     Persoonlijk, Piratenpartij     Trackback-URL     reageer

5 reakties

 1. 1 rivelino:

  lieve harm en fam sterkte allemaal

 2. 2 rivelino:

  lieve harm was leuk in kampen met je. Je had eten voor me gemaakt en het was gezellig met je. We gingen nog samen ajax kijken op tv en drinken- ik mis je sterkte fam

 3. 3 Werner Moller:

  Mooi geschreven.

 4. 4 nina:

  Dank je voor het delen van je herinneringen aan haar, sterkte!/liefs!

 5. 5 Dave:

  24 Juni 2021, 04:32am
  De dag dat ik je voor het laatst sprak was 24 juni 2017.
  Vier jaar alweer en hoewel we elkaar nooit in het echt hadden gezien, bestond er toch een soort vriendschap tussen ons. Een rare vriendschap die politiek gezien nooit had kunnen bestaan. Jij aan de linkerkant van het politiek spectrum, en ik leunend naar rechts. We wisten dat van elkaar, maar omdat er meer is dan politieke opinie hadden we 1 regel, we praten daar niet over. Dus hadden we het over heel veel andere dingen, maar voornamelijk Linux, hoe het is om naakt programma’s schrijven in python, drugs, en seks. Al die dingen stonden op het ‘samen to do’ lijstje van ons, maar helaas mocht het niet zo zijn. Ons laatste gesprek heb ik altijd bewaard en omdat je in die tijd veel rond dwaalde door eigelijk heel nederland, maakte ik me veel zorgen om je, en tijdens dat laatste gesprek kreeg je ‘iemand op bezoek’. Betaald bezoek. Omdat mijn vrouw en ik daar wel bekend mee waren gaven we je nog gauw wat tips en do’s en don’ts en ons nummer als het niet goed ging (niet dat we bij je konden komen, het was toen 2.5u rijden aan afstand tussen ons) En je ging offline.. een nagelbijtend uurtje later stuurde je “het is goed gegaan hoor!, best leuke jongen maar hij praatte wel veel!”. Ik vond het zo lief dat je nog aan me dacht om een berichtje te sturen dat je ok was. Je zei nog dat ik rustig kon gaan slapen en dat jij dat ook ging doen. Een maand later ‘verdween’ je, voor mij althans, want het enige wat ik van je had was je facebook, en die was verwijderd. Pas in Augustus kwam ik erachter wat er met je was gebeurd. Ik kon, en kan het eigelijk nog steeds niet geloven dat je er niet meer bent. Ik hoop dat je een beetje rust hebt, lieve Harmke. Veel liefs, Dave (weet iemand of ze is begraven (zo ja, waar?) of gecremeerd?

 6. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)